Champagne visp?

Campagne visp av silver - Erik TidängDet brukar sägas att med en champagnevisp förstör man på fem sekunder det som tagit många år att producera. Vispen tar bort bubblorna ur champagne och mousserande viner. För de flesta skulle jag tro att bubblorna är uppskattade, men dricker man stora mängder av varan kanske de kan orsaka uppsvullnad. En beställning som trots allt var mycket rolig att göra.

Facebookpinterestmail

2 tankar kring ”Champagne visp?

  1. Anonym

    Jag håller på med ett korsettprojekt tillsammans med en atelje i Stockholm. I en bisats då vi diskuterade eventuella bieffekter skrev hon att kolsyra och korsett är en väldigt oskön kombination. Kan det helt enkelt vara så att damerna (faktiskt även många herrar) som var hårt åtsnörda, i synnerhet vid 1800-talets andra hälft, behövde få bort bubblet ur skumpan för att överhuvudtaget kkara av att dricka den? Jag ska testa själv och se hur det hänger ihop!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.