Det brukar sägas att med en champagnevisp förstör man på fem sekunder det som tagit många år att producera. Vispen tar bort bubblorna ur champagne och mousserande viner. För de flesta skulle jag tro att bubblorna är uppskattade, men dricker man stora mängder av varan kanske de kan orsaka uppsvullnad. En beställning som trots allt var mycket rolig att göra.
Jag håller på med ett korsettprojekt tillsammans med en atelje i Stockholm. I en bisats då vi diskuterade eventuella bieffekter skrev hon att kolsyra och korsett är en väldigt oskön kombination. Kan det helt enkelt vara så att damerna (faktiskt även många herrar) som var hårt åtsnörda, i synnerhet vid 1800-talets andra hälft, behövde få bort bubblet ur skumpan för att överhuvudtaget kkara av att dricka den? Jag ska testa själv och se hur det hänger ihop!
Hej, jag har också hört att det var anledningen till champagnevispen, men jag vet faktiskt inte.
/erik